رفتن به محتوای اصلی

فضیلت حدیث کساء

 

خود همین نسخه را مثل حاج آقا خیلی سفارش داشتند. حاج آقای بهجت مفصل داشتند. موارد عدیده بود. خود ایشان می گفتند چه عجائبی دارد‍! همین نسخه­ای که معروف است را می گفتند. خیلی عجائب دارد. عقیده داشتند. به تعبیر ایشان مشتمل بر اسرار است. سند هم دارد. مرحوم بحرانی هم آورده اند؛ همین نسخه. حاج آقا عبارت اضافی هم داشتند. می فرمودند نسخه­ای از حدیث کساء هست که این طور می گویند: اگر در مجلسی عود باشد، مجلس خوش بود شود، و اگر در این مجلسی که خوش بو است این نسخه از حدیث کساء خوانده شود، حضرت تشریف می آورند. این عبارت حاج آقا بود. من چندبار از ایشان شنیدم. شاید در کتاب «در محضر بهجت» هم آورده باشند. این که اگر عود روشن کنند و مطیب باشد... .

شاگرد: گفتند کدام نسخه است؟

استاد: نفرمودند. تا جایی که من بودم نفرموده بودند. ولی خب شاید در فدکیه هم باشد. مرحوم آقای مرعشی در تعلیقات احقاق الحق فرموده اند مرحوم آشیخ محمد تقی بافقی این نسخه به من دادند و به من گفتند این نسخه از عوالم در یزد است. آقای مرعشی فرموده اند من برای آقای صدوقی نامه نوشتم و گفتم بروید این نسخه را ببینید و استنساخ کنید و برای من بفرستید. یعنی بین استنساخ آقای صدوقی تطبیق کنم با استنساخ آشیخ محمد تقی بافقی در این جا. فرمودند که آن نسخه از آقای صدوقی آمد و با هم موافق بودند. آن نسخه شاید مقداری تفاوت دارد. آیا منظور حاج آقا آن نسخه بوده یا غیر این بوده، نمی دانم. می دانم که حاج آقا به نسخه حدیث کساء – در این «اجد ضُعفا» یادم آمد- خیلی سفارش می­کردند. حتی آقا زاده ایشان فرموده بودند، یک آقایی در همین نسخه مناقشه ای کرده بودند. به گوش حاج آقا رسیده بود، برای آن آقا نقل کرده بودند که حاج آقا از دست شما ناراحت شدند که شما در این نسخه حدیث کساء مناقشه کرده­اید. ایشان هم خواسته بود تدارک کند، به آقا زاده ایشان زنگ زده بود که به حاج آقا بگویید من در حدیث کساء مناقشه نکردم؛ آن هم حدیثی که بین شیعه و سنی متواتر است. من که مناقشه نکردم، این حدیث متواتر است. من فقط در خصوص این نسخه ای که الان متداول است و حتی آشیخ عباس خودشان در مفاتیح نیاورده اند مناقشه کردم. ایشان می گفت من رفتم به آقا گفتم. گفتم ایشان گفته اند من در حدیث کساء مناقشه نکرده ام، بلکه در این نسخه خاصه مناقشه کرده ام. می گفت پدر من هیچ جوابی ندادند. حرف را شنیدند و هیچ جوابی ندادند. مدت ها گذشت، همان آقا به من زنگ زد. گفت یک حاجت مهمی دارم، به پدرتان بگویید دعا کنند. می گفت به محضر آقا آمدم و گفتم ایشان می گویند یک حاجت مهمی دارم، شما دعا کنید. می گفت ایشان به من نگاهی کردند وفرمودند به ایشان بگو که حدیث کساء بخواند! زیاد می­گفتند. فرموده بودند به او بگو که حدیث کساء بخوانند. یعنی با همه این چیزهایی که هست می گفتند حدیث کساء بخوان.

شاگرد2: اگر اختلاف نسخه باشد، و آن نسخه که حاج آقا فرمودند با این نسخه که الان نزد ما است، فرق کند، باز هم آن اثر را دارد؟

استاد: بله، مانعی ندارد. در این عبارات، مراتبی از کاشفیت از عبارات نسخه اصلی آن مجلس بوده. دنباله همان است. شبیه این است که حضرت فرمودند کسی قرآن را اشتباه می­خواند اما ملائکه درست می برند. ما این حدیث را با نسخه خودمان می­خوانیم اما ملائکه­ای که می­خواهند نازل شوند، می­دانند که ما داریم همان را می­خوانیم. ما داریم فردی از آن را ایجاد می کنیم، که این فرد مشیر به آن طبیعت است که آن طبیعت برای خودش ثابت است. در این مشکلی ندارد.