رفتن به محتوای اصلی

استفاده از نتائج بحث ما برای مقابله با شبهه مصحف صنعا و شبهه ابوشامه

من تأکید دارم که مقدماتی را عرض کنم. پنج-شش سال پیش که این مباحثه شروع شد، ابتدائش آسان بود اما افتاد مشکل ها! یعنی طول کشید و چه چیزهایی در طی مباحثه پیدا شد. خود من طلبه که سال‌ها گذشته بود نشنیده بودم. اما وقتی به دنبالش رفتیم دیدیم عجب! چه چیزهایی هست که ما نمی‌دانستیم.

الآن که این مصحف صنعا کشف شده، غربی‌ها به خیالشان فکر می‌کردند که یک زلزله‌ای است لذا آن را مخفی می‌کردند و جزء اسرار می‌دانستند تا سر جایش به‌عنوان بمب اتم علیه اسلام از آن استفاده کنند. آن‌ها که خبر ندارند. عرض کردم مثل من طلبه هم نمی‌دانستم. وقتی اطلاعات آدم در این‌ها وسیع شود می‌بیند که این‌ها دو دو تا چهارتای مطالب است. چیزی نیست که در منابع نباشد. بلکه ما خبر نداریم. آن‌ها هم خبر نداشتند، به خیالشان فکر می‌کردند که حالا چه شده! لایه زیرین مصحف صنعا که مصحف ابن مسعود بوده را پاک کرده‌اند و روی آن مصحف عثمان را نوشته اند. آن‌ها می‌گویند لایه زیرین را ما خواندیم و این‌طور شد! این‌ها یک واضحاتی است که تک تکشان روشن و مبرهن است و اطلاعاتشان هم موجود است. یعنی یک چیزی نیست که تازه کشف شود. بله، یک مصحفی از پوست گاو درآمده و شاهدِ موجود می‌شود و الا همه مباحث و مطالبش هست.

ببینید هفته قبل عرض کردم زرقانی چه گفت؟ زرقانی استاد الازهر بود؛ گفت من در چاپ اول کتاب همراه ابوشامه در «تسکب العبرات»؛ یک حرف چرتی که ابو شامه گفته است؛ تسکب العبرات؛ کجا تسکب العبرات؟! می‌گوید که همراه او بودم اما بعد از این‌که اطلاعاتم متسع شد –این برای کسی که خودش استاد است کم نیست- می‌گوید بعد از این‌که اطلاعات من وسیع شد و چیزهایی را که نمی‌دانستم را دانستم؛ وقتی به‌دنبال آن رفتم و این‌ها را دیدم، دیدم حرف ابو شامه درست نیست؛ ردیه هایی که ابن جزری علیه او دارد را به تفصیل در کتابش آورده است. گفته ابن جزری در ردی که علیه ابو شامه دارد، من را از این‌که جواب ابو شامه را بدهم بی‌نیاز کرده است. پس ما در این مقام به این نکات نیاز داریم .