اعتبار قرائت مشهور با سند صحیح نزد ابن جزری
ان شالله فردا میگوییم؛ آقای شعرانی به ابن جزری ایراد میگیرند. البته ایشان اجل هستند ولی گاهی شاید ابن جزری هم در این مطالب مظلوم واقع بشود. ابن جزری میگوید ما در سبعه و عشره چرا فقط بگوییم سبعه و عشره متواتر؟! ما سبعه و عشره ای داریم که در لایه بعدی مشهور هستند، در لایه بعدی آحاد هستند، در لایه بعدی شواذ هستند. ابن جزری که نمیگوید آحاد؛ همین حرفی که سیوطی زد. ابن جزری نمیگوید آحاد معتبر هستند. ابدا! ابن جزری چه میگوید؟ میگوید وراء این هشتاد طریق النشر من از همین عشره، از همین سبعه قرائاتی داریم که متواتر نیست اما بین قراء مشهور است و سندش هم صحیح است. چرا اینها را کنار بگذاریم؟!
ببینید چه حملههایی به او کردهاند! عجائب! آدم تعجب میکند کسی در فضای فنی خودش یک چیزی را میگوید اما در اثر اینکه حرف او را نفهمیدند به او میگویند ابن جزری از تواتر عدول کرده است! خب کجا از تواتر عدول کرد؟! اصلاً او النشر را برای چهارده روایت متواتر آورده است. او که از النشر عدول نکرده است. او میگوید اگر متواتر نیست از اینها است. ولی سند صحیح است و مشهور. دقیق اینها را میگوید. میگوید سند صحیح است و مع ذلک اشتهر بین القراء. چرا بگوییم که اینها قرائت معتبره نیست؟!
این عرض من است. ان شالله روی آن تأمل بفرمایید. ان شالله فردا برخی از نکاتی که از فرمایش فیض ماند را عرض میکنم. صفحه آن را در فدکیه نگاه بفرمایید. من اینها را آوردهام و رنگی کردهام.
بدون نظر